Zdravilni zvoki za zdrave notranje organe


Vir slike: www.preventivarevija.si

Vsi vemo, da naša čustva močno vplivajo na naše razpoloženje. Vemo tudi to, da pozitivna čustva spodbujajo našo pozitivno naravnanost v življenju. Malokdo pa se zaveda, da čustva močno vplivajo tudi na notranje organe.

Zahodna medicina šele sedaj priznava to, kar tradicionalna kitajska medicina ve že tisočletja. Ko nas nekaj ali nekdo ujezi, običajno rečemo: ''Kako mi greš na jetra!'' Ne zavedamo pa se, da to niso le besede, temveč gre vsa nakopičena jeza zares v naša jetra. V ljudeh se prepleta več različnih čustev. Včasih čutimo jezo, žalost, spet drugič veselje, srečo, radost in vse to je popolnoma normalno. Nekateri 'duhovni' učitelji napačno učijo, da se je treba vseh negativnih čustev znebiti, ter da je potrebno razmišljati le pozitivno. To je nemogoče in celo škodljivo, ker na tak način negativna čustva le potlačimo. Kitajska medicina pravi, da je potrebno poskrbeti le za to, da so naša čustva v ravnovesju. Težava nastane takrat, ko je negativnih čustev preveč. Takrat se poruši ravnovesje, to pa postopoma privede do različnih bolezni. Zavedati se moramo, da naši organi shranjujejo naša čustva in da je vsak organ zadolžen za določena čustva. Če želimo biti zdravi, namenimo svojo pozornost tudi našim notranjim organom, ki vsak dan delujejo v naše dobro po svojih najboljših močeh.

Obstaja enostavna a zelo učinkovita tehnika, s katero si lahko pomagamo, da iz naših organov odstranimo prekomerna škodljiva čustva, ki so se nakopičila v njih. To so specifični zvoki za specifična zdravljenja. Stari modreci so trdili, da lahko ta tehnika premaga vsako težavo in bolezen. Zdravilni zvoki preobražajo prekomerna negativna čustva, sproščajo telo, razstrupljajo in prečiščujejo notranje organe in izboljšujejo imunski sistem. Fizično zdravljenje se začne, ko prečistimo čustveno nesnago.

Vsi vemo, da zemlja rabi organske odpadke, da jih kompostira in jih uporabi za svojo rast. Ne vemo pa, da zemlja potrebuje tudi naše 'čustvene odpadke'. Kadar občutimo jezo, žalost, zamero itd. ne pošiljajmo teh občutkov v Vesolje, ker tam nimajo kaj početi z njimi. Te občutke raje vizualizirajmo v zemljo. Medtem ko te sive negativne občutke pošiljamo v zemljo, pa hkrati za vsak organ posebej izvedemo zdravilni zvok. Za izvajanje te tehnike in za lažjo vizualizacijo je zelo pomembno, da vemo, kako izgledajo notranji organi.

Ko izdihnemo vse škodljive občutke iz naših organov, pa jih napolnimo z energijo notranjega smehljaja. Smehljaj, ki ga pošljemo našim organom ima nanje zelo blagodejen učinek in jih napolni s toplino, mirom in ljubeznijo. Organi postanejo mehkejši, bolje opravljajo svoje delo, to pa vpliva tudi na naše počutje. Stari kitajski mojstri so verjeli, da trajni notranji smehljaj - smehljaj samemu sebi, zagotavlja srečo, zdravje in dolgo življenje.

PLJUČA
Škodljiva čustva, ki se nabirajo v naših pljučih so: tesnoba, raztresenost, depresija, žalost. Ko začutimo, da katerokoli čustvo prevladuje in da ga je preveč, vizualiziramo te občutke v zemljo. Med izdihom rečemo SSSSS. To lahko ponovimo tolikokrat kot začutimo, da potrebujemo. Ko končamo, pljuča napolnimo s smehljajem in vizualiziramo belo barvo, ki polni naša pljuča. Vanje vdihnemo pozitivne občutke: pogum, pravičnost, odpuščanje.

LEDVICE
Škodljivi občutki, ki se nabirajo v naših ledvicah so: strah, stres, anksioznost, fobije, paranoja. Ko začutimo, da katerikoli občutek prevladuje ali ga je preveč, vizualiziramo te občutke v zemljo. Med izdihom rečemo FUUUU (kot bi upihnili svečo). Ko končamo, ledvica napolnimo s smehljajem in vizualiziramo temno modro barvo, ki polni naša ledvica. Vanje vdihnemo občutke miru in nežnosti.

JETRA
Škodljivi občutki, ki se nabirajo v naših jetrih so: jeza, ljubosumje, razočaranje, krivda, zamere, nervoznost, agresija, impulzivnost. Ko začutimo, da katerikoli občutek prevladuje ali ga je preveč, vizualiziramo te občutke v zemljo; med izdihom rečemo ŠŠŠŠŠ. Ko končamo, jetra napolnimo s smehljajem in vizualiziramo zeleno barvo, ki polni naša jetra. Vanje vdihujemo prijaznost. 

SRCE
Občutki, ki škodujejo srcu so: nepotrpežljivost, sovraštvo, aroganca, vznemirjenost. Ko začutimo, da katerikoli občutek prevladuje ali ga je preveč, vizualiziramo te občutke v zemljo; med izdihom rečemo HOOOO. Ko končamo, srce napolnimo s smehljajem in vizualiziramo rdečo barvo, ki polni naše srce. Vanj vdihnemo občutke ljubezni, radosti, samospoštovanja.

VRANICA
Škodljivi občutki, ki se nabirajo v naši vranici so: skrbi, vznemirjenost, nezaupanje, samopomilovanje, razglabljanje. Ko začutimo, da katerikoli občutek prevladuje ali ga je preveč, vizualiziramo te občutke v zemljo; med izdihom rečemo HUUUU. Ko končamo, vranico napolnimo s smehljajem in vizualiziramo rumeno barvo, ki polni našo vranico. Vanjo vdihnemo občutke stabilnosti, iskrenosti, sreče (naša vranica odlično deluje takrat, kadar smo srečni). 

*Vsak posamezni zvok lahko ponovimo tolikokrat kot začutimo, da ga potrebujemo. Vsak zvok lahko izvajamo posamično, (če npr. čutimo jezo, lahko naredimo zvok le za jetra) ali pa vse skupaj. Če se odločimo za izvedbo vseh petih zvokov, upoštevajmo zgornji vrstni red.

»Bodite prijazni do sebe in svojega telesa. Poskrbite, da bo vaše telo, um in duh vedno v ravnovesju. In naj bodo vaši ustni kotički večino dneva usmerjeni navzgor! :)«

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji Preventiva

Comments

Popular Posts