Kako uravnovesiti energije, da v življenje pritegnemo več obilja?


Vir slike: www.preventivarevija.si

V vsakem živem bitju se pretaka življenjska energija. Stres, prekomerna negativna čustva in prepričanja, pa v nas ljudeh, ustvarjajo blokade. Če želimo, da je naše življenje izpopolnjujoče in polno obilja na vseh področjih, mora biti naše fizično in energijsko telo v ravnovesju. Ko smo v ravnovesju mi, bo takšno tudi naše življenje.

V našem telesu se nahaja sedem glavnih energijskih centrov, ki jih imenujemo čakre. Vsaka od njih je enako pomembna in če želimo biti povezani z energijo Zemlje in Vesolja, morajo biti vse v ravnovesju. Če se preveč posvečamo le zgornjim čakram in se povezujemo le z Vesoljno energijo, bomo imeli težave z materializacijo naših želja na Zemlji. Če se preveč posvečamo spodnjim čakram, pa bomo delovali preveč zemeljsko, brez duhovnega vidika. Pomembno je, da sta oba vidika v ravnovesju in da je naše telo v pretoku. Takrat energija teče nemoteno in takrat gremo lahkotno skozi življenje polno obilja.

  1. ČAKRA (korenska)
Povezana je z našim odnosom do življenja. Povezana je z našo voljo, občutkom varnosti, samozavestjo. Če je v ravnovesju, smo povezani s sabo, dobro se počutimo v svoji koži in imamo urejeno družinsko in socialno življenje. V njej so shranjena tudi naša prepričanja iz naslova družine, denarja in življenja nasploh.

Nasvet: Poskrbite za svoje osnovne telesne potrebe, povezujte se z zemljo, sprehajajte se in izvajajte aktivnosti na prostem. Delajte na razreševanju vaših omejujočih prepričanj.

  1. ČAKRA (sakralna ali spolna)
Tu so shranjene vse informacije o našem odnosu do sebe in našega telesa. Ta čakra odraža našo kreativnost, radost, navdušenje in je povezana s seksualnostjo in količino spolne energije. Predstavlja naš odnos do življenjskih užitkov. Če je v ravnovesju, se sprejemamo, smo ustvarjalni, radostni in čustveno stabilni.

Nasvet: Ukvarjajte se z aktivnostmi, v katerih uživate. Vzljubite svoje telo in spolnost.

  1. ČAKRA (solarna ali trebušna)
Tu je sedež naše notranje moči, samopodobe, volje, samozavesti. Povezana je z našimi odnosi z drugimi. Če je v ravnovesju, se znamo soočati z našimi željami in strahovi, sprejemamo sebe in druge, smo pogumni in znamo postavljati meje, ko je to potrebno.

Nasvet: Krepite zaupanje vase in samozavest. Naučite se reči NE, ko to čutite. Bodite zvesti sebi in svojim vrednotam.

  1. ČAKRA (srčna)
Tu se nahaja sedež naše duše. Povezana je s sprejemanjem in dajanjem, ki morata biti vedno v ravnovesju. Če je srčna čakra v ravnovesju, smo ljubeči in sočutni, čutimo ljubezen do sebe in drugih. Sprejemamo sebe in druge in čutimo povezavo s Stvarstvom.

Nasvet: Odpustite sebi in drugim, opustite preteklost in vadite hvaležnost. Naučite se najprej ljubiti sebe, da boste lahko dali ljubezen tudi drugim. Uravnovesite sprejemanje in dajanje.

  1. ČAKRA (grlena)
Povezana je z izražanjem, komunikacijo. Če je v ravnovesju, znamo jasno izraziti svoja čustva, želje in misli. Znamo izraziti svojo resnico in prevzamemo odgovornost za svoje delovanje in izpolnjevanje svojih potreb.

Nasvet: Začnite zavestno izražati svoje želje, čustva, resnico na glas. Pogovarjajte se sami s seboj in bodite pozorni katere besede ves čas ponavljate, kajti življenje vam bo dalo še več tega. Če želite v svoje življenje pritegniti obilje, najprej prenehajte govoriti besedo NIMAM.

  1. ČAKRA (tretje oko)
Povezana je s tem, kako dojemamo življenje, ki ga vidimo. Vidimo priložnosti ali samo ovire? Smo sposobni jasno videti? Če je v ravnovesju, zaupamo svoji intuiciji, zaupamo v svoje notranje vodstvo in smo sposobni širšega pogleda na situacijo. Sposobni smo izven čutnega zaznavanja in sprejemanja idej in uvidov.

Nasvet: Prisluhnite tišini v sebi in čim več meditirajte. Krepite svojo domišljijo z ustvarjalnimi dejavnostmi, ki so vam blizu. 

  1. ČAKRA (kronska)
Povezana je z duhovnim vodstvom, višjim jazom, z doživljanjem osebne duhovnosti, z univerzalno modrostjo in zavestjo. Če je v ravnovesju, smo sposobni sprejemati duhovno plat življenja in smo v stanju notranje harmonije in miru. Čutimo, da smo v stiku sami s seboj in zaupamo življenju.

Nasvet: Naučite se brezpogojne ljubezni in sprejemanja do sebe in vsega. Krepite vero in zaupanje v duhovno vodstvo in veliko, veliko meditirajte.


PODPORA REIKI ENERGIJE

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki sprosti energijske blokade in vzpostavi energijski pretok v telesu. Reiki odpira srce za ljubezen in uravnovesi življenjsko energijo. Pomaga sprostiti čustvene in razumske blokade in krepi mentalno jasnost in kreativnost.

Reiki deluje na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni ter nam nudi izjemno podporo pri osebnostni in duhovni rasti.

Tisti, ki ste v življenju prejeli uglasitev v reiki, si lahko poleg upoštevanja zgornjih nasvetov, pomagate tudi z reikijem. Vsak dan si roke polagajte po čakrah (na vsaki čakri 5min). To vas bo izjemno podprlo in vam pomagalo, da boste ves čas ohranjali pretok v vašem telesu in bili v ravnovesju.

Če v reiki še niste uglašeni in čutite željo po tem, vam to od srca priporočam. Reiki je meni odprl nov svet v doživljanje energij in resnično postal način mojega življenja.


V kolikor začutite, da bi uglasitev želeli prejeti pri meni, mi pišite, kajti kmalu bom organizirala tečaj reikija 1. stopnje. Vsi zainteresirani, mi lahko pišete na: monika@sijem.si


Upoštevajte zgornje nasvete, bodite v ravnovesju in obilje bo steklo na vseh življenjskih področjih. ;)

Z ljubeznijo,

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji Preventiva
Comments

Popular Posts