Slovo staremu, poklon novemu

Vir slike: www.preventivarevija.si

Včeraj je nastopil dan, ko se koledarsko začenja zimski čas. Dan, ko nastopi zimski solsticij je dan, ko Sonce vstopi v nov cikel. Dnevi se pričnejo daljšati, narava, Zemlja in mi vstopamo v nov cikel, v novo energijo. Čas je, da se tema umakne Svetlobi in da si končno tudi mi dovolimo Zasijati. A najprej je potrebno počistiti vse staro, kar nam ne služi več.

December je bil za mnoge od nas 'turbulenten'. Doživljali smo težke preizkušnje, mnogi ljudje so v tem času pokazali pravi obraz in maske so padle. Vse, kar je dolgo časa ležalo pod preprogo, se je dvignilo na površje. Dogajali so se veliki preobrati, katerih morda sploh nismo pričakovali. A vse z namenom, da zaključimo. Da zaključimo in za sabo pustimo to, kar nam resnično ne služi več. Kar ni v naše najvišje dobro, četudi smo dolgo mislili da je. Čas je da spustimo vse, česar smo se oklepali in ni bilo zdravo za nas. Vse, kar nas v resnici ni osrečevalo. Tudi če se soočamo z bolečo izgubo, je čas da spustimo tudi to. Če se je nekaj zaključilo, se je zaključilo z namenom. Ne oklepajmo se starega, temveč le spustimo, da naredimo prostor novemu.

Preostanek decembra preživite čim bolj umirjeno. Poglobite se vase, meditirajte in naredite veliko čiščenje. Počistite svoje stanovanje, znebite se vse stare energije in naredite inventuro svojega življenja. Odpustite sebi in vsem, ki so vas prizadeli. Spustite vse skrbi, vse kar vas je obremenjevalo. Izjokajte vso žalost in izkričite vso jezo. Zaključite z vsemi situacijami in odnosi, ki vas izčrpavajo in zaradi katerih ste izgubili svoj sijaj. Vse kar je bilo, sprejmite kot učenje in to učenje obdržite. Situacije, ki so bile potrebne, da vas je Vesolje teh lekcij naučilo, pa samo spustite. Naredite si svoj ritual, ki bo deloval za vas. Vse s čimer želite zaključiti, lahko napišete na list papirja in ga zažgete. To lahko naredite tudi v meditaciji. Naredite to, kar vi začutite da deluje za vas. Tak ritual, ki vam bo prinesel občutek očiščenja, olajšanja. Zažgite in se zahvalite za vse kar je bilo potrebno izkusiti v tem letu. Ravno zaradi teh izkušenj, boste v novo leto vstopili še modrejši.

Potem pa si vzemite čas le zase in se odprite novim energijam, energijam obilja. Negujte se, počnite stvari, zaradi katerih sijete. Napišite si svoje cilje za naslednje leto, svoje dolgo neizpolnjene želje in jih v naslednjem letu končno začnite uresničevati. Dovolite si biti srečni. Zavedajte se, da si sami kreiramo svoje življenje in svojo srečo. Naredite vse, da bo naslednje leto resnično takšno, kakršnega si zaslužite.

Naj bo polno ljubezni, zdravja, resničnega veselja, pristnega smeha, ljubečih odnosov in izjemnih uspehov. Naj bo polno vsega, kar vas najbolj osrečuje in izpopolnjuje. Naj bo polno trenutkov, zaradi katerih vam zasijejo oči.

Naj bo takšno, v katerem boste zasijali v svoji najlepši Luči.

Želim vam čudovite praznike in Sijajno leto, ki prihaja.

Z ljubeznijo,

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji Preventiva

Comments

Popular Posts