Kam usmerjate svojo pozornost?

Vir slike: www.preventivarevija.si

Tokrat želim, da se vprašate le to, kam usmerjate svojo pozornost? Naše misli in besede imajo veliko večjo moč, kot si lahko predstavljamo. Kamor usmerjamo naše misli, temu dajemo pomen in to se povečuje.

Kdor išče, ta najde, pravijo. Če ves čas iščemo napake pri sebi ali drugih, bomo te napake tudi našli. Vedno več jih bo. Če ves čas razmišljamo in govorimo, da nimamo denarja, ga bomo imeli še manj. Če se ves čas pritožujemo, bomo v življenje pritegnili še več priložnosti za pritoževanje. Če smo osredotočeni le na to, česa nimamo, v življenje pritegnemo še več pomanjkanja. Če sebe vidimo kot žrtev, bomo v našem življenju vedno odigravali vlogo žrtve. Če mislimo, da si vedno izberemo napačnega partnerja, bomo vsakič znova dobili napačnega. Če se nam zdi, da nam gre ves čas nekaj narobe, nam bo resnično šlo vse narobe.

Verjetno se vam je kdaj že zgodilo, da ste zjutraj 'vstali z levo nogo,' se na poti v kopalnico udarili v mezinec, nato pa se vam je v kopalnici razbila še vaša najljubša steklenička parfuma. Po navadi sarkastično rečemo ''ali je lahko še slabše?'' in Vesolje odgovori. :) Naše misli so usmerjene samo še v to, kako grozno smo začeli dan in posledično se dan tako tudi nadaljuje. Na poti v službo začne deževati, mi pa smo ravno tisti dan pozabili doma dežnik, ki ga imamo običajno vedno s seboj. Avto, ki se pelje mimo nas, zapelje v največjo lužo in popolnoma zmoči našo novo obleko, v kateri smo pravkar namenjeni na pomemben sestanek. Zveni znano? :)

V takšnih trenutkih se najprej poskusite le ustaviti in zadihati. Globok vdih in izdih. Osredotočenost na dih, nas postavi v trenutek tukaj in zdaj. Potem pa svoje misli usmerimo v nekaj pozitivnega. Poskusimo v stvareh, ki so se nam zgodile, videti nekaj dobrega. Tistega parfuma očitno ne potrebujemo več, saj sami naravno že dovolj lepo dišimo. Na sestanek pa si v resnici sploh nismo želeli, ker že nekaj časa čutimo, da nam ta služba le jemlje energijo. Obleka, ki smo si jo kupili le za poslovne priložnosti, pa je v resnici tako neudobna in sploh ne odraža naše osebnosti. V tistem trenutku spoznamo, da naš dan v resnici sploh ni slab. Dežne kaplje nas ne motijo več, morda celo zaplešemo v dežju in si na obraz narišemo nasmešek. :) Dan se od te točke naprej, nadaljuje popolnoma drugače. Ker smo mi preusmerili svojo pozornost na tisto, kar želimo videti. Spremenili smo svoj pogled na situacijo.

Pomislite, kakšen bi bil vaš dan, če bi bile vaše misli usmerjene v srečo, radost, veselje, smeh?

Kakšen bi bil dan, če bi svojo pozornost za trenutek usmerili v naravo in opazili prečudovito drevo, mimo katerega se sprehajate vsak dan in ob tem prisluhnili ptičjemu petju?

Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi v sebi in drugih iskali dobre lastnosti?

Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi se namesto na pomanjkanje, osredotočili na hvaležnost, za vse tisto, kar že imate?

Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi obsojanje zamenjali za sprejemanje?

Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi svoje srce odprli za ljubezen? Jo najprej začutili do sebe in jo videli tudi v drugih?

Svoje misli in pozornost usmerjajte v tisto, česar si v svojem življenju želite še več. Česa si torej želite? ;)

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji PreventivaComments

Popular Posts