VZEMI MOČ V SVOJE ROKE


Vir slike: www.preventivarevija.si

Dopusti so mimo in vse prevečkrat slišim žalostne glasove ljudi v smislu 'kako je bilo fino na morju, zdaj smo pa nazaj v realnosti'. Kakšna pa je v resnici ta realnost? In če je žalostno stanje naša realnost, kam spada potem dopust? Ali tistih nekaj dni ali tednov dopusta ni bilo realnih? So bile to le sanje? A ne bi bilo fino, če bi se lahko tako počutili celo leto? Kaj pa, če vam iz lastne izkušnje povem, da je to možno? :)

V življenju vsakodnevno sprejemamo odločitve. Tako je tudi vsako leto, ko se odpravimo na dopust. Sprejmemo odločitev, si vzamemo prosto, se odločimo kje bomo dopustovali in gremo. Kljub temu, da načrtovanje dopusta, pakiranje in vse kar spada zraven tudi zahteva svoj čas in trud, se zdi, da je to najlažja odločitev, ki jo vsako leto sprejmemo. Ker se tam odklopimo, ker tam 'pozabimo' na 'realnost' vsaj za nekaj dni. In kaj se zgodi, ko pridemo nazaj? Šok, ker nas spet čaka služba, ki nam očitno sploh ni všeč, drugače bi se z dopusta vrnili z veseljem. Sprejeti odločitev, da nekaj spremenimo v življenju, da zamenjamo službo, ki nam ne ustreza, pa je pretežko. In potem obstanemo na mestu in počasi izgubljamo svojo moč. Zaradi strahu po 'varnosti' v obliki mesečne plače, dajemo svojo moč nadrejenim. Ta ima sedaj nadzor nad našim življenjem, mi pa ostajamo v coni 'udobja', ki še zdaleč ni udobna. Ne počutimo se dobro, zbolevamo, ves čas smo pod stresom in v naših življenjih ni več veselja, kaj šele smeha.

Takšno je bilo tudi moje življenje, dokler se nisem odločila, vzeti svojo moč nazaj!

Dolga leta sem dopuščala, da so imeli najrazličnejši ljudje moč in nadzor nad mojim življenjem. Vedela sem, da želim nekaj več od življenja, da si želim spremembe, da mi osem urni delovnik na enem mestu predstavlja zapor, ne pa neke cone udobja. Odločena sem bila, da to spremenim. Ko se odločiš za spremembo, pa te Vesolje začne testirati, kako zares odločen si. Na tvojo pot ti pošlje toliko dvomljivcev, toliko pesimistov, ki te poskušajo prepričati, da ti nikoli ne bo uspelo in da se to ne da. Če jim verjameš, spet polagaš moč v njihove roke. In tu tudi odneha mnogo ljudi, ki bi lahko uspeli, če bi le malo bolj verjeli vase in vztrajali. Rečejo si, 'saj ima prav, bolje da se držim tega kar imam,' in na velikem testu Vesolja gladko padejo. 

Tu se zgodba mnogih konča in do konca svojega življenja 'srečno' živijo v svoji coni 'udobja', medtem ko nekateri kljub težkim preizkušnjam ne odnehamo. Vztrajamo, borimo se in začnemo uresničevati svoje sanje. Na tej poti se pričnejo še večje preizkušnje vere vase, v svoje sposobnosti. Ko se trudiš in trudiš in še vedno ne vidiš uspeha, čutiš pa, da nekoč bo. Seveda se spet oglasijo dvomljivci, ki so v teh trenutkih zadnje, kar rabiš. Če si še vedno dovolj trmast in vztrajen in greš kljub vsem tem oviram naprej, takrat pa ti celo Vesolje ploska. Ve, da je bila pot zelo težka, zato te z veseljem nagradi s prvimi uspehi. Takrat pa se oglasijo tisti, ki so odnehali pri prvi oviri: 'Ja, njemu je pa vse 'ratalo'! Je imel pač srečo.'

Vam je to znano? :)

Naj vam nekaj povem. Vsi imamo možnosti za uspeh. Vsi smo prišli na ta svet, da naredimo nekaj več iz naših življenj. Da pustimo svoj pečat svetu. Vsi imamo to moč v sebi. In čisto vsak od nas ima potencial, da uspe. Da zares uspe. To nikoli ni povezano s srečo, nihče ne postane zares uspešen kar čez noč. In najuspešnejši so običajno ravno tisti, ki so prestali najtežje preizkušnje v svojem življenju. Ker so sprejeli odločitev za uspeh in so vzeli moč v svoje roke!

Nujno je, da se začnemo zavedati svoje moči in da končno zavladamo svojemu življenju. Čas je, da se zavemo, da smo mi tisti, ki kreiramo svoje življenje. Mi smo tisti, ki se odločamo, kaj je za nas najbolje. Samo mi smo tisti, ki lahko uresničimo naše sanje. In čas je, da se zavemo, da lahko uresničimo čisto vse. Da je možno popolnoma vse.

Ne polagajte moči v roke drugih, pazite na svojo energijo in je ne usmerjajte v druge. Usmerite jo vase in v svoje sanje. Usmerite fokus vase. Zamenjajte službo, če vas ne osrečuje. Prekinite odnos, v katerem ste že leta nesrečni. Prenehajte se družiti z ljudmi, ki vam govorijo, da vam nikoli ne bo uspelo. Naredite 'čistilno akcijo' v svojem okolju in v svojih mislih.

Jesen je namreč čas za nove začetke. Tako kot otroci, ki gredo prvič v šolo, začnite tudi vi ustvarjati svojo novo zgodbo

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
 www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji Preventiva

Comments

Popular Posts