Najboljše leto do zdaj

Vir slike: www.preventivarevija.si

Novo leto je pred nami. Upam, da ste novoletni večer praznovali na način, ki je vam najljubši. Jaz ga vsekakor sem. December je bil za mnoge poln izzivov in težkih preizkušenj. Takšen je bil tudi moj. Po razhodu s partnerjem, sem se znašla v čustvenem vrtiljaku in čutila sem, da potrebujem čas samo zase. Ravno zato sem se odločila, da novo leto praznujem v najboljši družbi - sama s seboj.

Ta večer je zame pomenil nov začetek. Ne le začetek novega leta, temveč novo poglavje v moji knjigi življenja. Zato sem ga ustvarila točno tako, kot sem želela sama. Vzela sem si čas, na list zapisala vse izzive iz leta 2017, katerih se osvobajam. Ta listek sem zažgala. Energetsko sem prečistila svoje stanovanje in sebe. V trenutku sem se počutila kot nepopisan list papirja. Naredila sem si večerjo in preostanek večera posvetila meditaciji in manifestaciji svojih želja za naslednje leto. Občutila sem neverjetno hvaležnost in začutila novo energijo, na katero sem pripravljena. V pričakovanju svojega novega poglavja življenja, sem plesala pred ogledalom in se veselila trenutka, ko bo odbila polnoč. :)

Nekaj minut pred polnočjo, sem odhitela ven in pol ure opazovala ognjemet. Vsaka iskra, ki se je razletela po zraku, vsak vzorec, ki je ob tem nastal, mi je vzel dih. Pa ne zato, ker bi bile rakete to leto kaj drugačne, temveč zato, ker so zame ponazarjale praznovanje mojega novega začetka. Kot bi bila vsaka iskrica namenjena le meni. To leto sem novo leto prvič praznovala čisto sama. In prav to leto je bilo zame najlepše praznovanje novega leta v mojem življenju.

V leto 2018, sem vstopila kot otrok, ki se veseli božičnega jutra, da bi videl kaj mu je Božiček pustil pod smrekico. :) Odločila sem se, da bom to leto preživela v popolnem sprejemanju tega, kar mi bo življenje prineslo. Odločila sem se, da preneham nadzorovati svoje življenje. Toliko pričakovanj sprejemamo od okolice in tako zelo strogi smo do sebe. Kdaj se boš poročila? Kdaj boš imela otroke? Ko sem bila jaz tvojih let, sem imela že dva. In lani sem se s tem veliko obremenjevala tudi sama. Letos sem se odločila, da se samo prepustim. Popolnoma brez pričakovanj, popolnoma brez nadzora.

Prvič iskreno dopuščam in sprejemam možnost, da morda nikoli ne bom imela otrok, morda nikoli ne bom našla partnerja, kakršnega si želim ob sebi. In če je to v skladu z mojim namenom, potem je tako v redu. Sprejemam vse in ne nadzorujem več ničesar na kar nimam vpliva.

Edino na kar lahko vplivam, sem jaz in moja sreča. Na določene življenjske situacije nimam vpliva, lahko pa vplivam na to, kako se na njih odzovem. Vsak je svoje sreče kovač, pravijo. In resnično je sreča stvar odločitve. Samo od nas je odvisno, ali se prepustimo občutkom in se smilimo sami sebi ali pa se odločimo, da bomo iz določene situacije potegnili nekaj pozitivnega in gremo naprej.

Odločila sem se, da se letos posvetim predvsem sebi. Da negujem sebe in poslušam svoje občutke. Da prisluhnem temu, kaj je moj DA in kaj je moj NE. Da sledim samo sebi. V nenehni skrbi za druge, prevečkrat kar pozabimo nase. Začnemo se prilagajati, ustrezati iz česar se začno rojevati pričakovanja. Ko pričakovanja niso izpolnjena, pa pride razočaranje. Hrepenimo po ljubezni, ker smo jo vmes izgubili sami do sebe. A nihče drug nam je ne more dati tako močno, kot si jo lahko damo mi sami.

V letošnjem letu vam želim sporočiti le to, da se zaljubite vase. Bodite sami sebi najboljši partner. Začnite hoditi na zmenke sami s seboj. Počnite stvari, ki vas veselijo. Obudite svoje hobije, ki ste jih imeli preden ste ustvarili družino. Ne imejte slabe vesti ob tem, da doma pustite otroke s svojim  partnerjem, ker si želite na plesni tečaj. Tudi on je starš tem otrokom, ne le vi. Poskrbite najprej zase. In ne dovolite, da vam kdorkoli odvzame nasmešek. Ne dovolite, da vam odvzame sijaj. Odločite se zase. Odločite se za svojo srečo. Bodite takšni kot ste, v vsej svoji veličini. V svoji najlepši luči. Ne zamujajte življenja in ne podcenjujte svojih sanj, želja in potencialov. Ne zmanjšujte svoje vrednosti. Ne zadovoljite se z manj, kot si resnično zaslužite. Dovolite si več drznosti, poguma, spontanosti. Sprejmite vse, kar vam življenje ponuja. Ne zapravljajte priložnosti, nikoli ni prepozno za sanje. Uresničite vse, kar si želite. In ne nadzorujte. Samo sprejmite, kar vam življenje podarja. Sprejmite šepet vaše duše. Ona ve, katera pot je prava za vas. Utišajte um in ji prisluhnite. Moja duša si že leta želi plesati kubansko salso...končno sem ji prisluhnila in se vpisala na tečaj. :)

Letos življenje zajemam z veliko žlico ter brez nadzora sprejemam in le radovedno opazujem, kaj mi bo prineslo.

Enako želim tudi vam. Že danes začnite ustvarjati leto, kakršnega se želite spominjati konec decembra.

Naj bo to leto NAJBOLJŠE LETO DO ZDAJ! :)

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si

Objavljeno v spletni reviji PreventivaComments

Popular Posts